ŠKODA TRANSPORTATION GROUP TOIMITTAA UUSIA RAITIOVAUNUJA TAMPEREELLE

Julkaistu 16.10.2017
Tampere/Pilsen, 16.10. 2017 – Škoda Transpor...
Lue lisää »

HKL hankkii 20 uutta Artic-vaunua ja 29 pikaratikkaa Transtechilta

Julkaistu 21.12.2016
Helsinkiin tilataan 20 uutta Artic-raitiovaunua keskustan...
Lue lisää »

Lasse Orre Transtech Oy:n toimitusjohtajaksi

Julkaistu 12.08.2016
Oulu, 12. elokuuta 2016 – Transtechin toimitusjohta...
Lue lisää »


ENSIMMÄINEN SARJATUOTANNON ŠKODA-RAITIOVAUNU VALMISTUI OTANMÄEN TEHTAALTA

19.11.2015

Otanmäki, 16.11.2015 – Ensimmäinen HKL:n tilaama uusi  Škoda Artic -raitiovaunu valmistui sarjatuotannosta Transtech Oy:n Otanmäen tehtaalla.  HKL tilasi Transtechilta 40 matalalattiaraitiovaunua vuonna 2011. Kahden vaunun esisarja toimitettiin Helsinkiin vuonna 2013. Tämä viimeisin raitiovaunu on ensimmäinen ŠKODA-logolla varustettu vaunu sen jälkeen, kun tšekkiläinen yritys Škoda Transportation osti Transtechin kolme kuukautta sitten.

 “Uuden raitiovaunun ominaisuuksia ja sopivuutta Helsinkiin on testattu huolellisesti ja menestyksekkäästi säännöllisessä matkustajaliikenteessä lähes kahden vuoden ajan ennen sarjatuotannon aloittamista. Nyt ensimmäinen sarjatuotannon raitiovaunu valmistui tehtaalta ollen samalla ensimmäinen Suomessa tuotettu Škoda-brändin raitiovaunu. Varsinaiset sarjatoimitukset alkavat vuoden 2016 alusta ja kaikki 40 tilattua Artic-raitiovaunua toimitetaan asiakkaalle toukokuuhun 2018 mennessä,” kertoo Matti Haapakangas, Transtech Oy:n toimitusjohtaja.

Helsingin vaativat olosuhteet on otettu huomioon Artic-raitiovaunun suunnittelussa.  Sen rakenteeseen kuuluvat vapaasti kääntyvät telit, jotka huomioivat Helsingin raitiotieverkon jyrkät kaarteet ja sen pintamateriaalit on valittu ottaen huomioon huollon helppous ja Helsingin ilmasto-olosuhteet. Raitiovaunu on kokonaan matalalattiainen, ja siinä on 74 istumapaikkaa ja 14 taittoistuinta. Vaunuun on helppo nousta pyörätuolin tai lastenvaunujen kanssa.

"Transtechin hankinta oli erittäin hyvä askel yrityksellemme. Helsingin Skoda Artic -raitiovaunut vahvistavat Škoda Transportationin aseman avaintekijänä Suomen ja Skandinavian kiskokalustomarkkinoilla. Haluan myös kiittää suomalaista laatua, jolla pystytään toimimaan haastavissa ilmasto-olosuhteissa," lisää Zdeněk Majer, Škoda Transportationin varapääjohtaja ja Transtechin hallituksen puheenjohtaja.

Lisätietoja:

Matti Haapakangas
Toimitusjohtaja, Transtech Oy
matti.haapakangas@transtech.fi

Lubomíra Černá                           
Director of Corporate Communications, Škoda Transportation  
lubomira.cerna@skoda.cz