Soveltuvuus vaativiin olosuhteisiin

ARTIC® soveltuu erinomaisesti rataverkolle, jossa on runsaasti pienisäteisiä vaaka- ja pystykaarteita. Raitiovaunu on nykyvaatimusten mukaisesti sataprosenttisesti matalalattiainen. Nerokkaan rakenteen ansiosta raitiovaunu on matalasta lattiasta huolimatta varustettu perinteisillä, ohjautuvilla teleillä, jotka kääntyvät vapaasti vaunun alla samalla tavalla kuin nivelraitiovaunuissakin.

Raitiovaunun kolmivaiheisen jousituksen joustovarat ja vaunuvälin nivelratkaisu huomioivat radan muodot pitäen pyöräkuormat tasaisina ja matkustusmukavuuden hyvänä huonokuntoisellakin radalla. Telirakenne vaimentaa tehokkaasti etenkin talviaikaan radasta tulevia teräviä iskuja. Vaunu kulkee pehmeästi ja äänettömästi myös jyrkissä kaarteissa ja vaihteissa, jotka ovat osoittautuneet pulmallisiksi tavallisilla matalalattiavaunuilla. Telirakenteen ansiosta sekä radan että pyörien kuluminen on vähäistä. 

ARTIC®-raitiovaunussa on huomioitu pohjoisen vaativat ilmasto-olosuhteet. Lumen ja jään pakkautuminen on estetty alusrakenteen yksityiskohtien huolellisella suunnittelulla. Kosteuden ja kondenssiveden kertyminen rakenteisiin on eliminoitu huolellisella lämpö- ja kosteuseristyksellä ja kosteuden poisjohtavilla rakenteilla.