RegioPanter-sähköjunat

Škoda Transtechin tuotevalikoimaan kuuluvat myös yksikerroksiset sähköjunat. Yksikerroksinen sähköjunayksikkö koostuu 2–4 vaunusta. Lisäksi junia on mahdollista kytkeä yhteen.

RegioPanter on suunniteltu ensisijaisesti lähi- ja taajamajunaliikenteeseen, jossa matkustajat arvostavat helppoa matkustamista: väljiä eteistiloja, mukavia istuimia, mahdollisuutta polkupyörien ja lastenvaunujen kuljettamiseen, ilmastointia ja WiFi-yhteyttä. Leveät sivuovet ja yhtenäinen sisätila ilman väliovia mahdollistavat matkustajien nopean ja sujuvan liikkumisen junan sisällä. Vaunun matalalattiaosuus mahdollistaa esteettömän pääsyn junaan.

Vaunuissa käytetään klassista teliasettelua – kussakin vaunussa on kaksi erillistä teliä. Ajojärjestelmä sallii vetotelien käytön sekä päätyvaunussa että väliin jäävissä vaunuissa.

Junan suorituskyky voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeen mukaisesti esimerkiksi kiihtyvyyden ja luotettavuuden suhteen. Yksikerroksiset sähköjunat on suunniteltu sekä Keski- että Itä-Euroopan raideleveydelle. Vaunun korin leveys voidaan myös toteuttaa eri maiden vaatimusten mukaisesti. Junat täyttävät Euroopan junanvalvontajärjestelmä ETCS:n vaatimukset.

Škoda Transtechin emoyhtiö Škoda Transportation on toimittanut asiakkailleen jo 65 sähköjunaa ja tilauskannassa on 165 junaa (toukokuu 2021).


Tekniset tiedot

Käyttöolosuhteet –40 °C / +40 °C
Raideleveys 1 524 mm
Suurin linjanopeus 160 km/h
Liikkeellelähtökiihtyvyys jopa 1,1 m/s²
Junan pituus asiakkaan tarpeen mukaan
Junan leveys asiakkaan tarpeen mukaan
Lattiakorkeus 550 mm ja siitä ylöspäin asiakkaan tarpeen mukaan
Sivuoven leveys 800–1 500 mm
Istuinpaikkoja 200–450 asiakkaan tarpeen mukaan