Suunnittelun raiteilla

 

  

Olen Pasi Lämsä ja toimin järjestelmäinsinöörinä Škoda Transtechin Oulun toimipisteessä suunnitteluosastolla. Valmistuin insinööriksi Oulun ammattikorkeakoulusta kone- ja tuotantotekniikan linjalta 2013, jonka jälkeen työskentelin pari vuotta erilaisissa käytännön tuotantotehtävissä. Koska kaipasin työltäni lisää haasteita, lähdin jatkokouluttautumaan konetekniikan diplomi-insinööriksi Oulun yliopistoon syksyllä 2015. Tieni Škoda Transtechilla alkoi toukokuussa 2017, kun aloitin diplomityön tekemisen aiheesta ´raitiovaunun korinohjausmekanismin kehittäminen´. Valmistuttuani marraskuussa 2017 tehtäväni Škoda Transtechilla jatkuivat nykyisessä toimenkuvassani. Asiantuntijatehtäviin sijoittuminen heti valmistumisen jälkeen vahvisti käsitystäni, että jatkokouluttautuminen kannatti.

Nykyisessä tehtävässäni päävastuualueena on raidekaluston ovijärjestelmät. Teknisenä asiantuntijana vastaan, että ovijärjestelmien tekniikka ja toiminta ovat asiakas- ja viranomaisvaatimusten mukaisia. Lisäksi vastuisiini kuuluvat raidekaluston ikkunat sekä nostinlaitteistot. Englannin kieli on osa päivittäistä työtäni ja käytän sitä säännöllisesti dokumentoinnissa ja yhteydenpidossa eurooppalaisten yhteistyökumppanien kanssa.

Minulle tärkeää työssä ja työyhteisössä on se, että saan tehdä töitä yhdessä huippuammattilaisten kanssa sekä oppia ja kehittyä työskennellessäni heidän kanssaan. Myös työtehtävien monipuolisuus ja niiden haastavuus sopivassa suhteessa on tärkeää.

Parasta nykyisessä työssäni on, että saan työskennellä osana ammattimaista tiimiä raitiovaunuprojektien parissa, jotka ovat merkittäviä ja näkyviä hankkeita. Työn luonne myös mahdollistaa, että työn ja työajan pystyy muotoilemaan ja aikatauluttamaan itselle sopivaksi. Kun elämän perusasiat ovat työn myötä kunnossa, mahdollistaa se myös henkilökohtaisten haaveiden toteuttamisen.

Rentoudun vapaa-aikana harrastusten ja perheen parissa. Harrastuksiini kuuluvat kuntosali sekä kitaransoitto. Osana kitaraharrastusta on oman musiikin tekeminen bändin kanssa.