Kunnossapidon työnjohtaja Roni Rönkkönen 

 

Löysin tieni Škoda Transtechille kuultuani muiden kokemuksia siitä työnantajana ja lähetettyäni avoimen hakemuksen ollessani vielä koneinsinööriopiskelijana. Aluksi tulin tekemään työharjoittelua ja opinnäytetyötä. Asenteeni oli heti alkuun ennakkoluuloton ja kuin itsestään, olin pian saanut vakituisen työnjohtajan paikan. Urani on vielä alkumetreillä ja tavoitteeni on kehittää itseäni jatkuvasti. Töissä oppii jatkuvasti uutta ja töiden ulkopuolella on tavoitteenani vielä suorittaa opintoja, jotka tukevat osaamistani.

Olen lähtöisin Kuusamosta ja minulla on sieltä työhistoriaa sahalta useiden kesälomien ja muiden lomien ajalta. Kunnossapito alkoi kiinnostamaan minua jo tuolloin ja sain kipinän lähteä opiskelemaan nykyiseen ammattiini. Vapaa-aikana harrastan monipuolisesti liikuntaa ja ulkoilua. Lisäksi seuraan paljon urheilua laidasta laitaan, mutta erityisesti jalkapalloa.

Toimin esimiehenä parille kymmenelle kunnossapidon ammattilaiselle. Työkuvani sisältää päivittäisjohtamisen lisäksi töiden suunnittelua, varaosien hankintaa, tietojen kirjaamista toiminnanohjausjärjestelmään sekä yhteistyön tekemistä urakoitsijoiden kanssa huoltojen ja tarkastusten osalta. Esimerkiksi otan urakoitsijat vastaan tehtaalla ja perehdytän heidät mm. turvallisuusasioihin ja tiloihin.

Tärkeintä minulle työssäni on mielenkiintoiset ja monipuoliset työtehtävät ja hyvä työyhteisö. Itseasiassa minulla on aika mahtava näköalapaikka koko tehtaan toimintaan ja pääsen olemaan mukana mielenkiintoisissa projekteissa. Tilanteet vaihtuvat lennossa useinkin, esimerkiksi vikakeikkojen muodossa, mutta toki vaikkapa laitteiden vuosihuollot on suunniteltu vuosikalenteriin.

Suhteellisen nuorena esimiehenä olen kokenut saavani arvostusta tekemällä omat tehtäväni hyvin ja kohtelemalla kaikkia tasapuolisesti. Olen ylpeä työporukastamme, jonka kanssa on helppo ja mukava tehdä töitä päivittäin!