Laatuinsinööri Heidi Rönkkö

 

Koulutukseltani olen ympäristöteknologian insinööri ja olen suorittanut myös konetekniikan opintoja. Viime kesänä suoritin lisäksi ylemmän amk-tutkinnon teknologiaosaamisen johtamisen koulutusohjelmasta. Koko työurani olen toiminut laadunhallinnan parissa, useissa teollisuusalan yrityksissä. Olen siis päässyt toimimaan monissa eri toimintaympäristöissä, laadunhallinnan ja työturvallisuuden osa-alueilla. 

Škoda Transtechille olen tullut alkuvuodesta 2020 ja nykyisessä työtehtävässäni houkutti erityisesti se, että pääsen roolissani keskittymään paremmin ydinosaamisalueeseeni eli laadunhallintajärjestelmien kehittämiseen. Toki plussana on työmatkani puolittuminen verrattuna entiseen ja työporukkakin on osoittautunut mainioksi!

Työni laatuosastolla sisältää mm. sisäisten auditointien ja prosessikatselmusten vuosisuunnitelmien laatimista, sisäisissä auditoinneissa pääauditoijana toimimista osana auditointitiimiä, organisaation eri toimintojen tukemista kehitettäessä toimintamalleja sekä laatuun ja laatujärjestelmiin liittyvien koulutusten järjestämistä. Hyvä työpäivä on mielestäni sellainen, että saan vietyä sovittuja asioita eteenpäin ja jos pystyn auttamaan muita, se entisestään parantaa omaakin työpäivää. Myös sosiaalinen kanssakäyminen tee/kahvipannun ääressä meidän viisihenkisen tiimin kanssa on tärkeää.

Iän ja kokemuksen karttuessa olen tullut vaativammaksi ja sitkeämmäksi eli en anna helposti periksi! Siksipä tunnenkin ylpeyttä silloin, kun saamme uuden toimintatavan toteutettua ja käyttöön pitkän prosessin jälkeen!

Jos neuvoisin työuran alussa olevaa itseäni nyt, sanoisin, että kaikki työkokemus mitä saat, rikastuttaa näkemyksiäsi ja pystyt kyllä hyödyntämään niitä uusissa tehtävissä jalostaen oppimaasi. Esimerkiksi opiskeluaikana tein kokoonpanotyötä, jolloin tunnistin, ettei minusta ole siihen pidemmän päälle, mutta arvostan sitä työtä tekeviä. Jokaisen on hyvä tunnistaa omat vahvuutensa ja ne työtehtävät, jotka saavat sinut innostumaan työstäsi ja kehittämään itseäsi.

Vapaa-ajallani tykkään kotoilla työn vastapainoksi. Asumme mieheni kanssa maalla, järven rannalla, jossa myös kissa ja kaksi koiraa antavat lisäväriä elämäämme.