Ostotoiminta hanskassa

   

Olen Mikko Julkunen ja toimin operatiivisena ostopäällikkönä Škoda Transtechin Otanmäen tehtaalla. Olen toisen polven transtechlainen, ja ensimmäisen kerran pääsin tehtaalle töihin peruskoulun työelämään tutustumis -jaksolle keväällä 1999. Koulutukseltani olen diplomi-insinööri ja ns. ´oikeaan´ työsuhteeseen tulin syyskuussa 2010. Toimin aiemmin ostoinsinöörinä ja nykyiseen tehtävääni minut nimitettiin toukokuussa 2017. Johdan operatiivista ostotoimintoa ja yhdessä teräksenlujista ammattilaisista koostuvan tiimini kanssa huolehdimme siitä, että tuotannolla on käytettävissä ulkoa ostettavat osat, materiaalit ja tarvikkeet juuri oikeaan aikaan. Englannin kieli on osa päivittäistä työtäni. Toimittajaverkostomme on kansainvälinen ja työkielenä on englanti myös osan kollegoistani kanssa.

Parasta työssäni on, että saan olla mukana tekemässä erittäin upeita ja merkittäviä alansa kiistattomia kärkituotteitta, joita lukuisat suomalaiset käyttävät päivittäin julkisessa liikenteessä. Tykkään myös siitä, että työni on todellinen näköalapaikka kokonaisen teollisuudenalan maailmaan.

Palkitsevinta työssäni on yhdessä tekeminen useiden eri alojen ammattilaisten kanssa. Tuotteidemme valmistuminen vaatii sangen monen ihmisen peräänantamattoman sitoutumisen ja intohimoisen työpanoksen yhteisen tavoitteen eteen ja siksi jokainen transtechlainen saa olla aidosti ylpeä tuotteistamme. Palkitsevaa on myös se, että työssäni pääsen aidosti haastamaan itseäni ja voin joka päivä oppia uutta.

Tulevaisuudessa haluaisin kehittyä paremmaksi esimiehenä, oppia uutta toimittajasuhteiden johtamisesta ja totta kai kehittyä myös ihmisenä. Ja mikä parasta, työni Škoda Transtechilla tarjoaa kaikkeen tähän mahdollisuuden. Suuri toiveeni - tai itseasiassa kristallinkirkas tulevaisuudenkuva - on, että Škoda Transtech yhtiönä menestyy ja valloittaa maailman huipputuotteillaan.

Vapaa-aikana rentoudun pääasiassa perheen parissa sekä harrastaen mm. jääkiekkoa ja metsästystä.