Projektitoiminnan aitiopaikalla

 

  

Olen Tomi Rantakangas ja toimin projektipäällikkönä raitiovaunuprojektissa Škoda Transtechin Oulun toimipisteessä. Olen koulutukseltani insinööri (AMK) ja työskennellyt talossa kymmenisen vuotta. Aiemmin toimin projekti-insinöörinä ja nykyisessä tehtävässäni vastaan vastuullani olevien projektien operatiivisesta johtamisesta. Raportoin projektien etenemisestä johdolle ja asiakkaalle, käytännössä kaikki projektissa tapahtuvat asiat kuuluvat jollakin muotoa projektipäällikölle.

Olin melko kokematon Škoda Transtechille tullessani, olen oppinut projektien johtamiseen sekä ongelmien ratkaisuihin liittyvissä asioissa paljon kokeneemmilta työntekijöiltä ja työnantaja on tukenut kouluttautumisessa.

Parasta työssäni on sen monipuolisuus, saan toimia läheisessä yhteistyössä kaikkien Škoda Transtechin toimipisteiden kanssa ja olla mukana kaikissa eri projektin vaiheissa. Pyrin olemaan mahdollisimman paljon läsnä myös Otanmäessä tuotantolinjoilla ja asiakkaan luona Helsingin huoltolinjoilla. Lisäksi meillä on paljon kansainvälisiä yhteistyökumppaneita, joiden kanssa pääsen tekemään töitä.

Minulle tärkeää työssä ja työyhteisössä on se, että kaikki toiminnot tekevät töitä yhteisten tavoitteiden toteuttamiseksi. Škoda Transtechin projektit ovat vuosia kestäviä ja laajoja projekteja, joiden onnistumiseksi tarvitaan koko yrityksen panosta. Lisäksi pidän tärkeänä, että työyhteisössä pystytään puhumaan myös muista kuin työhön liittyvistä asioista.

Rentoudun vapaa-aikana harrastusten ja perheen parissa, matkustelemme ja mökkeilemme paljon. Kesäisin viihdyn frisbee-golfin ja kalastuksen parissa.